NORDIC KIWIAtt vi som är keramiker och återförsäljare av keramisk utrustning och material också säljer hudvårdsprodukter beror mest på vår egen erfarenhet av torr och sprucken hud genom jobbet. Krukmakaren jobbar med sina händer dagligen i lera och vatten. Ofta skyddar leran huden men vattnet och andra mineraler gör att händer torkar ut. Och då behövs en riktig bra handkräm.

På 80-talet använde vi en handkräm av ett känt svenskt märke som vi tyckte var rätt så bra men… så slutade den säljas i större burkar. På en resa till Russ hemland Nya Zeeland 1989 upptäckte vi Merino Lanolin hudvårdsprodukter, utvecklade av ett relativt ungt familjeföretag. Och Merino handkräm visade sig vara bättre en den vi använt tidigare. Sedan dess har vi varit deras agent i Scandinavian och det har varit givande, till och med rent av kul, att vara med under dessa år.

Ascal Laboratories, som företaget hette då, var det första hudvårdsföretag på Nya Zeeland att utveckla egna lanolinprodukter och att verkligen lyfta fram lanolin för vad det är – en ovanlig bra naturprodukt som hjälper de allra flesta människor (dock inte alla) med hudbesvär. Vi och många andra har använt Merino hudvårdsprodukter i flera år.

Tillverkade i Nya Zeeland Merino Skincare hudvårdsprodukter innehåller aktiva lanolin-delar i krämer och lotioner för att komplettera det naturliga skyddet som huden behöver för att förebygga uttorkning och rynkor.
Ej testade på djur.

Mer information (på engelska) om lanolin finns här:
Merino lanolin från starten
Produkt ingredienser
Värt att veta om lanolin
Vad säger experterna?
Vad säger användarna?

Vi vill även påpeka att varunamnet "Merino Skincare" har inget som helst att göra med mulesing av Merinofår som sker på vissa större fårbesättningar främst i Australien.


Besök vår lanolin hemsida för priser, infoNordic Kiwi AB
Västeråsen 828
845 72 Oviken© Nordic Kiwi